Veilig op afstand werken met de UD Pocket

Door de samenwerking tussen ZCUR en IGEL werken medewerkers op een verantwoorde manier vanuit huis. De UD Pocket, een handige stick van IGEL, zorgt er namelijk voor dat het thuiswerken net zo veilig is als het werken op kantoor. Zowel op de laptop als op de stick staan geen data, want je werkt vanuit de cloud. Eric Consten, adviseur privacy en informatiebeveiliging ICT Infra bij ZCUR, praat je bij over de werking en toegevoegde waarde van dit product.

Veilig thuiswerken is niet ingewikkeld

Door de coronacrisis is thuiswerken de normaalste zaak van de wereld. Laptop uitklappen, de benodigde informatie opzoeken en aan de slag. Klinkt eenvoudig, maar voor menig bedrijf is het een uitdaging om mensen op een veilige manier te laten werken in een online omgeving. Alle mensen op kantoor laten werken is nou eenmaal niet altijd wenselijk. De UD Pocket biedt dan uitkomst. Het product is niet groter dan een paperclip, maar geeft werknemers de mogelijk om veilig op afstand toegang te krijgen tot de werkmail, applicaties en gegevens. Ook werk je met de UD Pocket veilig op privé apparaten. Het maakt niet uit als je geen virusscanner hebt geïnstalleerd of updates mist, want de UD Pocket zet een veilige verbinding op.

ZCUR levert dit product aan haar klanten, maar geeft daarbij ook een passend advies over het gebruik. Wie overigens denkt dat er allerlei technische handelingen nodig zijn om dit product correct te laten functioneren, heeft het mis. De UD Pocket werkt eenvoudig. Een medewerker stopt de stick in de USB-poort, start de laptop op, volgt de instructies en hij of zij werkt meteen vanuit een veilige online omgeving. “Voorafgaand aan de levering installeren wij de stick. Wanneer wij het product aan de klant leveren, geven we daar een advies bij. We leggen dan ook uit dat als je de stick verliest, er geen reden tot paniek is. De medewerker heeft sowieso een naam, wachtwoord en pincode nodig om in te loggen. Ook staan er geen kantoordata meer op de laptop zelf, want alle gevoelige informatie ontsluit je via de stick”, legt Consten uit.

Langer plezier van de laptop

Ook voor de ‘houdbaarheidsdatum’ van een laptop is de UD Pocket een goede investering. “Normaliter wissel je om de drie jaar van laptop, omdat deze traag wordt. Met de UD-pocket heb je daar geen last van. Je werkt namelijk niet op de laptop, maar het is een ‘doorgeefluik’ om te werken in de veilige kantooromgeving.” Er wordt thuis alleen gewerkt op een van de organisatie afkomstige beheerdersomgeving. Jij als werkgever hoeft niet allerlei laptops te verstrekken en te beheren.

Stel je voor dat je de hele dag de op de laptop werkt. In de avond wil jij op jouw laptop genieten van een film via het thuisnetwerk. Je haalt dan na het werk de stick uit de laptop en kijkt zonder veiligheidsrisico’s een film. Een werknemer kan de kinderen ook prima een spelletje laten installeren en vervolgens toch veilig werken.

Maak kennis met de UD Pocket

ZCUR biedt een veilige thuiswerkomgeving aan. Wil jij kennismaken met de UD Pocket en heb je behoefte aan advies op maat? Neem dan direct contact op met Eric via 085 0608 419 of mail naar info@zcur.nl. We geven je graag een demo of sturen een UD-pocket op om je het zelf te laten ervaren.