Franciscus Gasthuis zet samen met ZCUR de puntjes op de i

Franciscus Gasthuis zet samen met ZCUR de puntjes op de i

Begin 2022 besloot het Franciscus Gasthuis & Vlietland ZCUR in te schakelen om een vernieuwde E-learning te lanceren. Het Rotterdamse ziekenhuis had al een E-learningmodule, maar wilde deze graag actualiseren en in een nieuw jasje steken, zodat het beter aansluit bij de behoeften van de gebruikers. De oude e-learningmodule bestond al enkele jaren, maar is niet meegegaan met de tijd. Daar kwam door de dienstverlening van ZCUR verandering in. Hier plukt het ziekenhuis dagelijks de vruchten van. Lauren Pollinger, Functionaris Gegevensbescherming bij het Franciscus Gasthuis & Vlietland, vertelt over haar ervaringen met de dienstverlening van ZCUR.

Het vriendelijke Oosten

Begin 2022 kwamen ZCUR en het ziekenhuis met elkaar in contact. Op dat moment stond er al een E-learning, deed de organisatie al veel op het gebied van bewustwording, maar Lauren en haar collega’s vonden dat het anders moest. “De eerste E-learning die er stond, bestond al voor de invoering van de AVG in 2018. Buiten de regels van de AVG veranderde ons beleid ook. De E-learning veranderde niet mee.”

Lauren sprak met meerdere partijen om te kijken welke leverancier die gewenste verandering in de E-learning kon bewerkstelligen. “Andere partijen waren ook professioneel, maar ZCUR was heel oprecht geïnteresseerd in wat wij al deden. Zij luisterden vooral naar onze behoeften als klant i.p.v. het aanbieden van een standaardpakket. Dit gaf ze een voorsprong op concurrenten. Mijn collega’s en ik kregen direct al een positief gevoel tijdens het kennismakingsgesprek. ZCUR kwam niet gelijk met een aanbod, maar vroeg eerst wat wij al deden en waar wij naar zochten. Zij wilden graag maatwerk leveren. De wijsheid en vriendelijkheid in het Oosten gaf ons een heel goed gevoel.”

Toevoegingen zonder heel veel kosten

Bij het maken van de E-learning viel Lauren een aantal zaken op. “Andere leveranciers moesten opnieuw filmen om video’s te maken voor de E-learning. Tja, dat kost heel veel geld en tijd.” Daar bedacht ZCUR een oplossing voor. “Zij werken met animaties en voegden onze huisstijl toe zonder extra kosten te maken.” Over het eindresultaat is de Functionaris Gegevensbescherming erg te spreken. “Het ziet er netjes uit. Sterker nog, we krijgen complimenten van medewerkers.”

Aanscherping van het logging beleid

Lauren had geen spectaculaire resultaten van de E-learning verwacht. De organisatie stak al veel tijd in een bewustwordingsplan. Toch ziet zij zeker dat de E-learning voordelen biedt. Vooral de aanscherping van het beleid rondom logging is een belangrijk aspect waar ze erg tevreden mee is. De E-learning komt ook elke keer terug bij jaargesprekken van medewerkers. “Elke week maken meer mensen hem. We kregen te horen dat men het een ‘vlotte E-learning’ vindt.”

Hier stopt het niet

De gewenste resultaten zijn er dus, maar de samenwerking stopt hier niet. “Nee, we werken met Remon en Gigi aan een bewustwordingsprogramma. Dit doen zij samen met onze afdeling Marketing & Communicatie. Wil jij een op maat gemaakte interactieve e-learning die past bij deze tijd, dan ben je bij ZCUR op het goede adres. Het kan zijn dat er in de toekomst een aanpassing nodig is voor de E-learning. Ook dan weten wij ZCUR zeker te vinden!”

Werk nu aan een informatieveilige omgeving!

Onze gepersonaliseerde E-learnings dragen bij aan een echte gedragsverandering. Hierdoor boekt niet alleen het Franciscus Gasthuis & Vlietland mooie resultaten, maar ook andere instellingen zijn tevreden over ons aanbod.

Wil jij werken aan duurzame bewustwording binnen jouw organisatie over het onderwerp ‘informatiebeveiliging’? Bel dan nu met Remon of Eric op 085 06 08 419 of stuur direct een e-mail naar info@zcur.nl.

Foto: AD.nl